Na skupščini KLŠPS dne 13.12.2019 so se od vodenja našega kluba poslovili ljudje, ki so ga tako rekoč naredili iz nič. Večina po 25 letih, nekateri po zanemarljivo krajšem stažu. ŽELJKA FON ZIDAR,  priznana kinologinja ter mednarodna sodnica, sodnica za Junior Handling in predvsem naša dosedanja predsednica, ga je s skupino nekaj zanesenjakov ustanovila leta 1994. Ob njej sta bila kot ustanovna člana tedaj tudi že MIROSLAV ZIDAR, starosta slovenske kinologije, tudi svetovno priznan mednarodni sodnik, sodnik za delo športnih pasem ter sodnik za Junior Handling, ki je bil vsa ta leta tudi predsednik Strokovne komisije za šnavcerje ter pinče in naša neizmerno vestna ter natančna blagajničarka LIZELOTE ARKO. Kmalu po ustanovitvi kluba se jim je pridružila tudi MATEJA ŠTEFERL, ki je s svojo energijo kot tajnica  opravljala, ne da bi to sploh čutili, enormno ter pogosto duhamorno birokratsko delo.

Z vsemi naštetimi, ob katerih ne smem mimo dosedanjega člana UO sodnika ŽELJKA GAJIČA, ki nas je vselej znal razvedriti ter nasmejati, sem z iskrenim in velikim veseljem sodelovala zadnja leta kot podpredsednica kluba. Med nami so se stkale tople vezi, lepo je bilo delati v tej ekipi, v kateri smo si zaupali in si pomagali.

USPEŠNOST IN STROKOVNOST NAŠE DOSEDANJE VODSTVENE EKIPE PREPOZNAVA IN PRIZNAVA TUDI KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE, KI JE SEPTEMBRA 2019 ODLIKOVALA ŽELJKO FON ZIDAR Z ZLATIM ZNAKOM, LIZELOTE ARKO TER MATEJO ŠTEFERL PA S SREBRNIM ZNAKOM ZA ZASLUGE NA KINOLOŠKEM PODROČJU. VSEM TREM ISKRENO ČESTITAM.

Kot članica dosedanjega (starega) UO sem, ko sem bila seznanjena, da se dosedanja vodstvena ekipa želi umakniti in dati prostor novim, mlajšim članom, ki prinašajo nove ideje in energijo, predlagala, da Željko Fon Zidar imenujemo za častno predsednico, Miroslava Zidarja, Lizelote Arko ter Matejo Šteferl pa za častne člane našega kluba. Na moje iskreno obžalovanje sta bili zaradi večinsko sprejetih sprememb dnevnega reda skupščine točki, ki sta govorili o odlikovanjih KZS ter imenovanju častne predsednice in častnih članov kluba, črtani. Želim si, da bi to lahko popravili, ne le zaradi spoštovanja do mnogo let vloženega dela in izkušenj, pač pa predvsem, ker je red, da se takšnim ljudem izkaže posebno spoštovanje.

Vsem navedenim se v svojem imenu najiskreneje zahvaljujem za vse, kar so naredili za naš klub. Obljubim, da se bom kot nova predsednica trudila, da bomo še naprej deloval dobro in v zadovoljstvo članov. Ker oni so pravzaprav KLŠPS, naši člani in naši šnavcerji ter pinči pa zaslužijo dober klub.

Prepričana sem, da to spoštovanje do velikanskega dela, ki je bilo vloženo v 25 let kluba, delim tudi z vsemi člani naše organizacije.

Lučka Žabkar, nova predsednica KLŠPS