Vzrejni pravilnik

Vzrejni pravilnik KLŠPS za pasme šnavcerji in pinči z dne 26.februarja 2018  ni več veljaven, ker je bila  z dnem 8.3.2021  po sklepu UO KZS  št. 39/2021 z dne 2.3.2021 koncesija za vzrejo šnavcerjev in pinčev prenesena na Vzrejno komisijo Slovenskega kluba za velike pasme in molose (VK SKVPM) – predsednica VK je Katja Rožman, člani pa so Alenka Černe Sedej, Andreja Čučnik in Špela Židan.

Zahteve glede pasem šnavcerji in pinči bo zajemal dopolnjen Vzrejni pravilnik SKVPM, ki je v pripravi. V tem vmesnem času in po dogovoru s predsednico nove VK vsi, ki načrtujete pripeljati svojega psa / psico na vzrejni pregled oz. načrtujete partitev, sledite naslednjim kriterijem:

  • Vsa navodila v zvezi z vzrejnim pregledom, prijavo psa in zahtevanimi kopijami dokumentov se nahajajo TUKAJ
  • Do sprejema dopolnjenega Vzrejnega pravilnika SKVPM, ki bo zajemal tudi vse pasme šnavcerjev in pinčev, glede zahtev za pse / psice v luči priporočil sledite zahtevam sicer neveljavnega Vzrejnega pravilnik KLŠPS za pasme šnavcerji in pinči. V primeru vprašanj se vselej lahko po pojasnilo obrnete na ga. Katjo Rožman, osebo za podajanje informacij v imenu VK, e-mail: velikisvicar@gmail.com, tel. št.: 041 725 189.

Kot klub vam priporočamo tudi, da sledite priporočilom glede posameznih zdravstvenih testov za posamezne pasme šnavcerjev in pinčev, ki si jih lahko pogledate TUKAJ