KLŠPS bo dne 12.9.2020 organiziral letošnjo tretjo delavnica urejanja šnavcerja (osnovna delavnica: VZDRŽEVANJE ŠNAVCERJEVE DLAKE in nadgradnja: OBLIKOVANJE ŠNAVCERJA).  Delavnica bo potekala v šotoru ob Veterinarski ambulanti Buba, Rožna Dolina 5, 1290 Grosuplje, s pričetkom ob 9ih zjutraj.

Če vas to zanima, vas vabimo, da zaradi omejenega števila udeležencev čim prej na naš elektronski naslov klsps.si@gmail.com posredujete svojo prijavo s podatki (vaše ime, telefonska številka ter elektronski naslov), navedete, kakšno pasmo šnavcerja imate in ali imate z urejanjem že izkušnje. Navedite tudi, katere od dveh različnih delavnic se želite udeležiti (Vzdrževanje šnavcerjeve dlake ali Oblikovanje šnavcerja). Za udeležbo na Oblikovanju  je priporočljivo, da že znate vzdrževati šnavcerjevo dlako na način, da ima pes optimalen kožuh. Obe delavnici bosta potekali istočasno v ločenih skupinah.

Za udeležbo na delavnici je treba plačati kotizacijo (člani KLŠPS 40 eur, nečlani 60 eur). Kotizacijo je potrebno po prijavi oz. potrditvi udeležbe nakazati najkasneje 5 dni pred delavnico  na: KLUB LJUBITELJEV ŠNAVCERJEV IN PINČEV SLOVENIJE, Pot za Bistrico 19, 1230 DOMŽALE, IBAN: SI56 0230 3025 3830 729, Koda namena: OTHR, Referenca: NRC, Namen: Delavnica dlaka III/2020.

Oprema, orodje in pribor, ki ga morate imeti:

  VZDRŽEVANJE ŠNAVCERJEVE DLAKE:

 1. miza – Če ta nima gumaste površine, ki preprečuje, da bi psu drselo, si kupite meter gumenega tekača za kopalnice, ki je poceni in tudi primeren. Če mize  nimate pa si jo mogoče pri kom lahko sposodite, storite to.
 2. trimer fini (stripping knive FINE) in grobi (stripping knive COURSE),
 3. glavnik za razčesavanje (detengler comb) – po možnostu z vrtljivimi kovinskimi zobc,
 4. gumasta krtača – detangler,
 5. slicker krtača,
 6. kamen za trimanje – grooming stone,
 7. lateks rokavice za enkratno uporabo,
 8. krtačo iz prave žime (lahko je tudi takšna, s katero čistite obleko),

OBLIKOVANJE ŠNAVCERJA:

 1. vsa zgoraj navedena oprema
 2. škarje (idealno je, da imate dolge ravne škarje, dolge ukrivljene škarje, škarje za redčenje – efilerke)
 3. strojček za striženje

Pes, na katerem se učite oblikovanja, MORA BITI SKOPAN, ker nečista dlaka, še posebej, če je bila pred tem obdelovana s kamnom, krha škarje in strojček. Dlaka psa mora biti vzdrževana in v optimalnem stanju.

Kandidati za udeležbo na delavnici VZDRŽEVANJE ŠNAVCERJEVE DLAKE si naj še pred delavnico pogledajo vodnik, ki smo ga o vzdrževanju dlake šnavcerjev pripravili v klubu, saj se bomo učili postopkov v skladu z njimi: https://drive.google.com/file/d/0B27FwnVvibQTd0RnWGZhWnB6bVU/view

Prisrčno vabljeni!