SPOMLADANSKI VZREJNI PREGLED IN OCENA ZUNANJOSTI 2022 bo v nedeljo, 27.03.2022 s pričetkom ob 10. uri na poligonu Kinološkega društva Domžale. Navodila si poglejte TUKAJ.

Vzrejni pravilnik KLŠPS za pasme šnavcerji in pinči z dne 26.februarja 2018  ni več veljaven, ker je bila  z dnem 8.3.2021  po sklepu UO KZS  št. 39/2021 z dne 2.3.2021 koncesija za vzrejo šnavcerjev in pinčev prenesena na Vzrejno komisijo Slovenskega kluba za velike pasme in molose (VK SKVPM) – predsednica VK je Katja Rožman, člani pa so Alenka Černe Sedej, Andreja Čučnik, Štefan Šinko in Špela Židan.

Zahteve glede pasem šnavcerji in pinči bo zajemal dopolnjen Vzrejni pravilnik SKVPM, ki je pripravljen a ga mora potrditi še delni zbor sodnikov. V tem vmesnem času in po dogovoru s predsednico nove VK vsi, ki načrtujete pripeljati svojega psa / psico na vzrejni pregled oz. načrtujete paritev, sledite naslednjim kriterijem:

  • Vsa navodila v zvezi z vzrejnim pregledom, prijavo psa in zahtevanimi kopijami dokumentov se nahajajo TUKAJ
  • Do sprejema dopolnjenega Vzrejnega pravilnika SKVPM, ki bo zajemal tudi vse pasme šnavcerjev in pinčev, glede zahtev za pse / psice v luči priporočil sledite zahtevam sicer neveljavnega Vzrejnega pravilnik KLŠPS za pasme šnavcerji in pinči. V primeru vprašanj se vselej lahko po pojasnilo obrnete na ga. Katjo Rožman, osebo za podajanje informacij v imenu VK, e-mail: velikisvicar@gmail.com, tel. št.: 041 725 189.

Kot klub vam priporočamo tudi, da sledite priporočilom glede zdravstvenih testov za posamezne pasme šnavcerjev in pinčev, četudi niso obvezni za pridobitev vzrejnega dovoljenja. Pogledate si jih lahko TUKAJ – prva alinea.