KLŠPS v sredo, 1.2.2023, prireja predavanje univ. prof. Petra Dovča  s področja dedovanja. Predavanje bo potekalo v sejni sobi Kinološkega društva Ljubljana, Pot za Brdom 10, Ljubljana, s pričetkom ob 18.00 uri. Beseda bo tekla o odgovorni vzreji v povezavi z vzrejnimi cilji vzrediteljev in v zvezi s tem o osnovah genetike,  uporabi orodij (genski testi, klinične preiskave v povezavi z znanimi faktorji tveganja za zdravje), o razumevanju poročil o opravljenih preverjanjih in njihovi uporabi pri iskanju ustrezne paritvene kombinacije, tudi v luči povečanja genetske raznovrstnosti v pasmi.
Na predavanje ste vabljeni vsi, ki vas tematika zanima ali se vas dotika in ga še posebej toplo priporočamo vzrediteljem.
Predavanje je brezplačno, vendar je število udeležencev omejeno. Prednost imajo seveda člani našega kluba. Prosimo vas, da vašo udeležbo sporočite – potrdite na klsps.si@gmail.com najkasneje do 26.1.2023.  Če se izkaže, da ne boste mogli priti, nas prosim nemudoma o tem obvestite, da bomo dali prostor drugemu čakajočemu.
Veseli bomo, če boste v načrtovanem dogodku prepoznali možnost za širjenje svojih znanj ter se ga udeležili v čim večjem številu.