Uporabniki portala


Ste pozabili geslo?

Iz galerije ...

ares 1.jpg

Obiski na strani

Danes74
Ta mesec1165
Skupaj304825
DRUGA OBVESTILA, DOGODKI

NOVI POGOJI ZA DOSEGO NAZIVA »SLOVENSKI PRVAK V LEPOTI CH-SLO« v letu 2016

S 1.JANUARJEM 2016 stopijo v veljavo nova pravila za dosego naziva »Slovenski prvak v lepoti«. Nova pravila bodo veljala za tiste pse, ki bodo prvi CAC osvojili v letu 2016. Za pse, ki so osvojili prvi CAC pred 1. 1. 2016 bodo veljala še stara pravila. Vzporedno z novimi pravili, bodo letno organizirane dve (2) specialne razstave za vse pasme. Nova pravila so objavljena na strani KZS.

NOVOST ZA RAZRED DELOVNIH PSOV

Sklep KSV 15/5-2015: KSV je potrdil predlog uvedbe novega prvaštva »Razstavni pes Slovenije  - Show Champion o fSlovenia« za naslednjimi pogoji:

Naziv »Razstavni pes Slovenije  - Show Champion o fSlovenia« se uvede za pse, za katere se po nomenklaturi FCI zahteva delovno potrdilo .

Pogoji za pse, ki bodo prvi CAC osvojili do 31.12.2015, so enaki pogojem, ki veljajo trenutno za dosego naziva »Prvak Slovenije v lepoti – CH SLO«, za pasme, za katere se ne zahteva delovno potrdilo.

Pogoji za pse, ki bodo prvi CAC osvojili po 1. 1. 2016, bodo enaki pogojem, ki bodo veljali za osvojitev naziva »Prvak Slovenije v lepoti – CH SLO« za pasme, za katere se ne bo zahtevalo delovno potrdilo:

Pet (5) kandidatur CAC SLO, s tem, da je starost psa ob zadnji kandidaturi minimalno 24 mesecev;

  • Vsaj dve kandidaturi morata biti osvojeni na mednarodni razstavi;

  • Vsaj ena (1) kandidatura mora biti osvojena na specialni razstavi;

  • Vse kandidature morajo biti osvojene pri različnih sodnikih.

Osvojeni nazivi CAC se ne bodo mogli uveljavljati pri morebitnem potrjevanju obeh nazivov: »Slovenski prvak v lepot – CH SLO« in »Slovenski razstavni prvak – ShowCh Slo«.


CEPLJENJE PROTI STEKLINI

Prvo cepljenje v starosti od 12 do 16 tednov
Po novem 3 leta zapored, nato po navodilih proizvajalca cepiva (različno od proizvajalca na 2 oziroma 3 leta). Če se zaporedno cepljenje zamudi (cepljenje točno na 12 mesecev – pazite na datum), je potrebno psa cepiti znova trikrat zapored.
Spletna povezava do P R A V I L N I KA o ukrepih za ugotavljanje, preprečevanje širjenja in zatiranje stekline:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=115144


SPREMEMBE GLEDE POTOVANJ S PSOM

Prenovljena zakonodaja EU s področja zdravja živali prinaša določene spremembe glede potovanj s psom. Gre za Uredbo (EU) št. 576/2013 Evropskega parlamenra un Sveta o netrgovinskih premikih hišnih živali, ki se uporablja od 19. decembra 2104 dalje
Pojasnila Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v zvezi s tem, lagko preberete na njihovi spletni strani: http://www.uvhvvr.gov.si/.../netrgovinski_premiki_hisnih_zivali/...

SKLEP KZS  29/3-2014 - PREPOVED RAZSTAVLJANJA KUPIRANIH PSOV

PSOV S SKRAJŠANIMI REPI IN UHLJI, KI BODO POLEŽENI PO 1.1.2015, NA RAZSTAVAH V REPUBLIKI SLOVENIJI NE BO DOVOLJENO RAZSTAVLJATI. IZJEMA SO LOVSKO UPORABNE PASME PSOV.

ispu.gif - 15.90 Kb
ISPU ( www.ispu-org.com )

 

www.berghi.si
www.eukanuba.si
www.snavci.si
 www.mrpet.si

© 2018 Klub ljubiteljev šnavcerjev in pinčev Slovenije