Uporabniki portala


Ste pozabili geslo?

Iz galerije ...

img_4952.jpg

Obiski na strani

Danes74
Ta mesec1165
Skupaj304825
USTANOVITEV
Klub  ljubiteljev šnavcerjev in pinčev  Slovenije, je bil leta 1995. ustanovljen na pobudo mednarodne kinološke sodnice in dosedanje predsednice kluba, Željke Fon Zidar.

Ustanovni člani
:  Franc Arko in Lote Arko, Škofljica; Gabrijela Bobnar, Ljubljana; Ljudmila Pihlar Čuk Ljubljana, Željka Fon, Ljubljana; Barbara Dolenc, Celje; Iztok Hribar Ljubljana; Janez Pettauer, Mengeš; Gorazd Prohinar, Ljubljana; Smerdel Jožica, Maribor; Valter Šehel, Maribor; Petra Uršič Markun, Trbovlje; Miroslav Zidar, Domžale; Danijel Zimšek in Janja Zimšek, Maribor.

Ustanovna skupščina: 20. decembra 1994 smo na ustanovni skupščini v prostorih Krajevne skupnosti Tabor v Ljubljani zbrali Franc Arko, Lote Arko, Ljudmila Pihlar-Čuk, Barbara Dolenc, Iztok Hribar, Janez Pettauer, Gorazd Prohinar, Jožica Smerdel, Valter Šehel, Miroslav Zidar in Željka Fon. Potrdili smo  sklep o ustanovitvi kluba , sprejeli statut in izvolili organe upravljanja.

Vloga za vpis v register društev: na Ministrstvo za notranje zadeve RS  smo vlogo oddali  15. februarja 1995. Istega leta, 12. junija 1995, nam je  Ministrstvo za notranje zadeve izdalo odločbo, s katero je potrdilo, da je statut  KLŠPS v skladu z določbami Zakona o društvih in da smo vpisani v register.
4. julija 1995 so nas v register vpisali še  na Zavodu Republike Slovenije za statistiko.
 
Sprejetje v KZS: 16. junija 1995 smo na Kinološko zvezo Slovenije vložili prošnjo za včlanjenje in bili sprejeti. S tem smo se zavezali, da bomo upoštevati vse pravne in strokovne akte KZS ter KZS plačevati letno članarino in ostale dajatve.
Novi statut: 25. oktobra 1997. smo zaradi novih zahtev na skupščini  rividirati stari statuti,  28. januarja 1998 nam je Oddelek za upravne in notranje zadeve v Domžalah izdal novo odločbo za razvrstitev v nomenklaturo društev Statističnega urada Republike Slovenije.
 
Vzrejni pravilnik: kot najpomembnejši strokovni akt kluba je bil v skladu s  Pravilnikom o vzreji KZS in Pravilnikom o vzreji FCI sestavljen ob ustanovitvi kluba vzrejni pravilnik.  Potrdil pa ga je Zbor sodnikov za pasme šnavcerji in pinči, ki vzrejni pravilnik po potrebi dopolnjuje in spreminja.

Vzrejna komisija: Miroslav Zidar, Branislav Rajić, Željka Fon Zidar, Mirja Lapajne, Steferl Mateja, Vehovar Blaž.

Upravni odbor: LUČKA ŽABKAR, MATEJA STEFERL, MIROSLAV ZIDAR, ŽELJKO GAJIĆ, BLAŽ VEHOVAR, LOTE ARKO. Častna članica: JOŽICA SMERDEL.

Predsednica KLŠPS:: Željka Fon Zidar
 

www.berghi.si
www.eukanuba.si
www.snavci.si
 www.mrpet.si

© 2018 Klub ljubiteljev šnavcerjev in pinčev Slovenije